compromís, tots a una veu

La coalició Compromís a l’ajuntament de València ha demanat, amb tot el dret del món, portar la Senyera el proper 9 d’octubre. Però amb una condició. Joan Ribó no vol entrar a la catedral. Diu que ha arribat el moment d’obrir la festa a totes les sensibilitats. “Totes les veus representades en l’Ajuntament tenen el dret a portar la Senyera. Per això, hem proposat dues alternatives a la Junta de Portaveus, per a què tots els regidors puguen portar la Senyera”.

L’oferta de Compromís és que es substituïsca el portador a l’hora d’entrar a la catedral. O bé, que és nomenen dos portadors perquè un la porte des de l’ajuntament fins la catedral i l’altre des de la catedral fins el final. Qui sap qué poden trobar allà dins…

Res a dir a la legítima proposta de Compromís. No obstant això, no encaixa massa be amb l’actuació, per exemple, d’una de les seues figures, Mónica Oltra. Ací la tenim, més valenciana que un masclet, emocionada, després de desfilar als peus de la Mare de Déu.

Doncs, solucionat. Que hi vaja ella. Així pot anar i fer una visiteta a la Verge, que la basílica està al costat. A més a més, amb una miqueta de sort, fa bon oratge i pot posar-se una d’eixes camisetes tan xules que té i que rese compromís, tots a una veu, vixca la Mare de Déu!

Però Compromís el proper 9 d’octubre no vol entrar en la catedral, que això és de beatos

2 thoughts on “compromís, tots a una veu

 1. Bona dia,

  Estas confundint coses. M’explique:

  1) La postura oficial de Compromís és que hi ha que separar la política de la religió. En este cas, separar els actes religiosos dels actes oficials de l’Ajuntament durant el 9 d’Octubre.

  2) La senyora Mònica Oltra, en el cas que cites, acodeix a l’ofrena a títol individual i representant-se a ella mateixa i no a cap partit o coalició. Totes les persones són absolutament lliures de profesar en la seua vida privada la religió que vulgen o de fer el que els vinga en gana.

  Ací no hi ha cap contradicció.

  De fet son un fum les persones cristianes de partits d’esquerres que (sent creients) reivindiquen una separació total de l’Església i l’Estat i proposen una societat laica, deixant la religió per a l’àmbit personal de cadascú.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s