religió a l’escola

Amb el començament del curs, es reobri el debat sobre si a l’escola, especialment a la pública, cap l’assignatura de religió. Fins a quaranta associacions de tot tipus i color han iniciat una campanya per tal que el govern elimine esta matèria de l’oferta educativa. Baix el lema “Per una escola pública i laica” demanen que “no es financie l’adoctrinament” amb diners públics.

Si l’escola pública vol ser-ho de veres no pot deixar d’oferir als seus alumnes la possibilitat de cursar l’assignatura de religió. Ojo, la possibilitat de cursar.

L’escola és molt més que un lloc on aprendre a sumar i restar, llegir, un poc d’anglés o adquirir conceptes bàsics d’història o literatura. L’essenyament fa créixer en tots els sentits i dóna forma a la personalitat. En este procés, la institució educativa ha d’atendre totes les dimensions de la persona, sense oblidar la religiosa, com a part de la totalitat.

Una escola pública que no oferix als seus alumnes la possibilitat de desenvolupar esta dimensió és infidel als valors de llibertat i igualtat que predica.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s