davant la crisi, obres i solidaritat

Finalitzada la CCXXV Comissió Permanent, la Conferència Episcopal ha emés una declaració convidant els fidels católics -i tot aquell que vullga escoltar-la- a fer front a la crisi amb fe, esperança i solidaritat. El document veu la llum, precissament, després que des d’alguns sectors de la societat i de la pròpia església, es demanara una veu única dels bisbes sobre este assumpte.

És cert que des de 2009 l’òrgan de govern dels bisbes no s’havia pronunciat explícitament sobre la crisi. Però no és menys cert, i així está destacat al text, que molts bisbes sí han parlat de la crisi en cartes pastorals particulars i que la pròpia Conferència ha fomentat el treball de les Cáritas diocesanes i parroquials incrementant les dotaciones econòmiques.

L’apòstol Jaume ja es preguntava de qué servix la fe sense les obres. L’església ha demostrat des de molt abans que esclatara la crisi al costat de qui està, encara que no ompliga els mitjans de comunicats de premsa. Un exemple recent, el projecte impulsat per l’arquebisbat de Valencia i la Universitat Católica per a ajudar aturats.

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s