festejar el 9 d’octubre

Després de l’exhibició independentista del Camp Nou la celebració a casa nostra del dia de la Comunitat Valenciana pren un altre to. És normal que tan a prop como estem del 9 d’octubre desperte a tot arreu la vena valencianista. I com és per tots sabut ací a València som de voler-ho tot, més que ningú. Cotxes, cavalls i barcos.

 

Així que posats a ser més valencians que la dama d’Elx, ha arribat el moment de reivindicar una cosa molt, però que molt valenciana. És de veres. Hi ha una cosa més valenciana que Rita Barberà vestida de rojo alcaldesa al balcó de l’ajuntament. Més valenciana que Paco Camps perxant a l’Albufera. Fins i tot més que Mònica Oltra, de fallera, més valenciana que el carrer de les Carabasses, desfilant als peus de la Geperudeta.

Festejar (a Torrent, pronunciat festechar). El 9 d’octubre -amb la seua tradició pròpia com a dia dels enamorats- és el dia idoni per a reivindicar l’us d’este verb per a referir-se a les parelles d’enamorats. Així és que res d’eixir. Festejar. Ara, a la pastisseria a per uns dolços de Sant Donís embolicats en un mocador i a festejar el 9 d’octubre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s