el facebook de l’alcaldessa

“Seguim adaptant voreres per a persones amb mobilitat reduïda. M’he acostat de bon matí a la zona”. Si és de Torrent, té un perfil obert a Facebook i entre les seues amistats està l’alcaldessa de la ciutat, esta frase li sonarà. És una de les seues últimes actualitzacions al seu perfil presidit, com no podria ser d’altra manera, per la Torre.

La presència d’Amparo Folgado Tonda -és el nom complet que figura al perfil- a esta xàrcia social ha donat un gir a la política domèstica. Abans d’ella ho va intentar la seua predecessora. Però l’activitat de Català al Facebook, tot i que va ser notable, no va arribar al nivell de constància de l’actual primera edil. Les seues actulitzacions permeten a l’usuari seguir-li la pista. On va. Qué fa. Amb qui es reunix. Folgado dóna compte de la seua activitat diaria als 2.344 usuaris amb els quals, ara per ara, manté amistat.

Però, ¿qué fa que una alcaldessa faça este salt a la política 2.0? Folgado reconeix (i ho fa mitjançant Facebook per tal de confirmar que la cosa va de deveres) que els seus comptes a Facebook i Twitter “se’ls van crear” el mateix dia que Maria José Català anunciava que deixava a les seues mans la vara d’alcaldessa abans d’assumir el seu nou càrrec al govern valencià.

Des d’eixe moment ciutadà i alcaldessa han trobat un nou canal de comunicació sense haver de passar per la temuda burocràcia. “He vist que a través de Facebook puc conéixer millor la realitat del carrer, des d’una òptica diferent a la dels tècnics, i les coses a millorar al nostre poble directament pels ciutadans que m’envien fotos”.

I quan es pot, perquè no sempre és possible, es posa solució. “He visitat la colònia Bonestar amb Pedro, un veí que em va escriure al Facebook . Hem estat veient totes les deficiències per millorar-les”, contava en una actualització fa unes setmanes.

Així resum l’alcaldessa la seua experiència: “he agarrat eixa dinàmica d’entrar, informar de quin és el meu treball cada dia, els barris que visite, tractar de fer aquelles coses que em demanen i que són possibles per pressupost, respondre i fins it tot guardar hores per tal d’anar directament. He descobert que a la gent li agrada saber que està fent l’alcaldessa, si ix al carrer, si no ix, si es va a fer això o allò”.

No creu que estiga fent res extraordinari més enllà d’estar al servici del ciutadà, cosa que s’espera d’un polític, amb les eines que la tecnologia ha posat al seu abast. Per a Folgado, que gestiona personalment els seus perfils, Internet i les xàrcies socials “obrin la democràcia i la participació ciutadana com mai abans ho haviem vist”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s