som el món

Som el món. Somos el mundo. We are the world. Tal dia com hui de 1985 es va gravar esta canço enmig d’una campanya humanitària contra la fam a Etiòpia. USA for Africa (United Support of Artists for Africa) va ser el grup format per més de quaranta músics entre vocalistes, cor i instruments que va donar forma a esta peça que, encara hui, és sinònim de compromís amb els necessitats.

En 2010, precisament coincidint amb el 25 aniversari del tema original, es va gravar una nova versió després que Haití patira un terratrèmol que va costar la vida a més de 200.000 persones.

En 1985 era Etiòpia. Hui és El Sahel. Demà serà una altra regió, un altre país d’Àfrica o de qualsevol altra part del món. 28 anys després We are the world recorda la responsabilitat de tots davant el desenvolupament de les societats. Recorda, senzillament, que el món som tots. We are the world. Res és alié.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s