vosté, el pròxim papa

Encara que no ho crega, si vosté que llig estes línies està batejat, és home i té més de 30 anys, podria ser el pròxim papa de l’Església catòlica. No hi ha més requisits que els que s’acaben d’exposar. Només caldria l’ordenació automàtica com a bisbe en cas que fóra elegit. Així que si té amistat amb més d’un cardenal que el tinga en bona estima, estiga pendent en els pròxims dies, quan comence el conclave.

Però aixó és la teoria. En la pràctica només ha resultat elegit un no cardenal un parell d’ocasions, així que les probabilitats que vosté que llig estes línies siga el pròxim cap de l’Església són escases. No obstant això, creients i no creients comenten i opinen com i qui hauria de ser el successor de Benet XVI en funció de l’idea que tenen sobre quina ha de ser l’evolució i la posició de l’Església del segle XXI.

Raons n’hi ha de tot tipus. Modernització. Cal dir que en molts casos vol dir adequació a les pròpies idees i conceptes. Edat. Hi ha un consens generalitzat sobre esta qüestió. Fins i tot, simpatia. Alguns amb una foto tenen més que suficient.

Però més enllà de llistes de papables, que estan per tot arreu, cal destacar un aspecte assenyalat abans. Creients i no creients. A una els preocupa i a altres els interessa.

Sigue los contenidos de EPdT también a través de Twitter y Facebook.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s