anem a la doctrina

Hi hagué un temps en que la paraula doctrina la utilitzaven els xiquets i xiquetes que assistien a les catequesis parroquials. Anem a la doctrina. Eren, segons conten, aquells temps de la memorització de les oracions bàsiques i essencials del bon cristià i del no menjar ni beure res abans de combregar. Temps, en definitiva, d’assistència quasi quasi obligatòria a la doctrina.

Per sort, o gràcies a Déu es pot dir, els temps d’ara no són aquells. Les famíles s’acosten als sagrament de manera voluntària. Bé, sembla que encara queda algú que ho fa pel caràcter social o festiu, allà ell. I ja no s’escoltava allò de doctrina, més bé, altres fòrmules.

Fins ara. L’organització juvenil del Partit Popular a Castelló ha posat en marxa una campanya per tal de denunciar els mestres que “adoctrinen”, o tracten de fer-ho, els seus alumnes. La primera reacció a esta campanya ha sigut la difusió de l’opinió d’una professora de la Universitat CEU Cardenal Herrera sobre l’avortament i la violència masclista.

¿És açò el que pretenia esta campanya i la seua posterior reacció? ¿Posar en el punt de mira el col·lectiu docent, que ja està més que qüestionat? ¿Ha començat ja la caça del mestre?

En definitiva, i fent ús de la etiqueta proposta a tuiter, #quenotelien. Quan un denúncia l’adoctrinament, el més probable es que estiga tractant d’imposar el seu punt de vista.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s