tradicions

Els pobles i les ciutats no viuen només dels grans projectes, dels servicis i les infraestructures. L’economia, el comerç i els negocis fan avançar les societats però, es pot dir, no les fan, almenys en tot el seu sentit, evolucionar. Cal mirar cap endavant i créixer sostenint-se i assegurant-se en els modes i costums que han fet arribar fins al hui conegut.

En este “avançar evolucionant” juguen un paper fonamental les associacions de tot tipus i color. Elles i les persones que les formen són eixe motor que no pot deixar de funcionar i que s’ha d’alimentar des de les institucions. Torrent, de tots es sabut, compta amb un teixit associatiu que ja volgueren altres grans ciutats. I açò, encara que a voltes és motiu de conflictes i discussions, ha de ser sempre motiu d’alegria.

Un recent exemple. L’enramà. Fora de Torrent no els entra al cap el fet de pujar-se a un tractor i anar a ca la mare o a ca la nóvia a cantar-li clavelitos. S’ha de valorar que jóvens de díhuit, vint o vint-i-cinc anys aposten per mantindre vigent esta festa i cresquen, així, estimant el seu poble i els seus costums.

És cert que el fet que un centenar de jóvens recórrega la ciutat amb un tractor elevant de vegades el to de veu pot arribar a causar molèsties. Però de la mateixa manera que les institucions han de fomentar la vigència de les tradicions, també han de limitar els excesos que puguen ocasionar alguns.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s