aparcament complet

Vista de l'aparcament de Camí Reial. (F. S.)
Vista de l’aparcament de Camí Reial. (F. S.)

Cada dia milers de torrentins s’enfronten al repte de trobar aparcapament mentre les places escassegen i l’abús de la doble fila dificulta la ja complicada circulació

El carrer José Ortí Soriano és un dels principals accesos a la ciutat i un dels que més patix l’abús per part d’alguns conductors de l’aparcament en doble fila. Al final del dia, mentre s’omplin els bars i les cafeteries de la zona s’incrementen els aparcaments inadequats que dificulten la circulació d’esta zona amb un alt volum de trànsit.

L’escena es repetix en altres carrers de la ciutat. A Sant Valerià el cotxe es veu obligat a fer perillosos eslàloms entre els vehicles detinguts de forma inadequada a un costat i l’altre del carrer impedint, fins i tot, l’accés als garatges.

Publicat a l’ últim número de Torrent Informatiu

També en la plaça de la Llibertat, entre l’avinguda al Vedat i Padre Méndez. A este mateix carrer, un poc més avall, la fotografia és pareguda. S’han d’evitar d’una banda els automòbils estacionats i d’altra emportar-se per davant els vianants que surten de sobte d’entre els cotxes.

L’abús de la doble fila, encara que en massa casos és una qüestió de civisme i educació, és conseqüència directa del problema d’aparcament que patix des de fa molts anys la ciutat i que convertix la circulació en una missió impossible. Torrent Informatiu ha volgut comprovar de primera mà fins a quin punt aparcar a la ciutat de manera correcta pot arribar a ser un malson.

El nostre viatge comença amb unes hipotètiques compres a la zona alta del carrer Padre Méndez, desde la plaça de la Llibertat fins a Genaro Palau, incloent les travesseres fins a l’avinguda al Vedat. La cerca coença i hi trobem, fins i tot, cotxes detinguts als pasos de vianants. La temptació pren en alguns moments forma de xicotet espai buit al final o al començament del carrer, fregant alguna zona groga o algun pas zebra. Al cap de díhuit minuts rodant rodant, bingo. Algú ha deixat el seu lloc, segurament, fa només uns segons.

Publicat a l’ últim número de Torrent Informatiu

Continuem viatge. Encara que semble una incoherència, molta gent conduïx fins al gimnàs per a fer esport. Per aixó, fem cap al centre de salut del carrer Pintor Ribera, prop del qual hi ha dos d’estos centres. A la cerca d’espai per a estacionar el vehicle cal sumar en este cas les xicotetes retencions creades pels cotxes que es paren a la porta del gimnàs per a recollir o deixar algú. La sort somriu al cotxe de davant. Seguim intentant-ho. Per fí. Un poc lluny, cert, trobem lloc. La classe fa molt que ha començat. Només falta saber si inclourem açò en l’hora d’exercicis que teniem prevista.

Fetes les compres i cremades les calories busquem un bar on recuperar forces. De bars a Torrent en tenim a tot arreu. Probem al carrer Sant Valerià i a Fray Antonio Panes, dos zones amb una gran varietat de locals.

Al carrer Sant Valerià des de l’avinguda al Vedat fins a Camí Reial no trobem ni un sol lloc on poder estacionar el vehicle correctament. A més a més, en un dels trams si algú volguera moure el seu cotxe hauria d’arromangar-se i espentar fins a cinc vehicles detinguts en doble fila.

El panorama és similar al carrer José Ortí Soriano, una de les entrades més transitades de la ciutat. El color groc dels interminents convertix la zona dels contenidors en un festival de llums que interromp de sobte el servici de recollida del fem i que obliga a més d’ún a deixar-se la cervesa a mitges per moure el cotxe.

Publicat a l’ últim número de Torrent Informatiu

Així les coses i per tal de pal.liar està realitat patida pels conductors, l’ajuntament ha mamprés en els últims anys algunes remodelacions. L’últim d’estos treballs acaba de començar al carrer 25 d’abril. Ben prompte hi haurà 39 places noves.

En este camí de millora cal situar els solars transformats en aparcaments dels carrers José María Merino, Germanies, José Ortí Soriano, Sant Nicolau i el situat on anys arrere estava la caserna de la Guàrdia Civil. El situat al costat de la Torre està quasi inutilitzat per les obres de remodelació del mercat central. Fem una ullada. De vora 600 places disponibles, només en trobem nou disponibles.

José Antonio. Aturat. “Estem massa acostumats a utilitzar el cotxe per a tot”.

Ricardo. Auxiliar de biblioteca. “Pagaria un parell d’euros en una zona blava a l’avinguda al Vedat”

Natalia. Cap d’exportació. “No està bé, per de vegades has d’aparcar en doble fila per necessitat”.

Amparo. Estudiant. “Encara hi ha molts solars desocupats que podrien ser habilitats com aparcament”

José Luis. Pensionista. “Ara mateix, acabe d’estar més de 20 minuts fins que he trobat un lloc”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s