gallardón, rara avis

_gallardon_ac50ecfa

El ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón dimitix. Se’n va. Del tot. De ministre, de diputat i de la política. Per les següents raóns, aportades per ell mateix.

1. La retirada, per part del Govern, de l’avantprojecte de llei de l’avortament.

2. La falta de consens. El debat sorgit -al carrer i al mateix PP- que ha portat el Govern a “no seguir avant” amb l’avantprojecte.

3. La incapacitat del propi ministre de convertir en llei l’avantprojecte aprovat pel consell de ministres, malgrat els informes favorables del Consell General del Poder Judicial, el Consell Fiscal i el Comité de Bioètica.

4. La impossibilitat que la persona que haja de donar forma al nou projecte, si algun dia es torna a traure del calaix, no pot ni ha de ser la mateixa que, des d’un primer moment, havia adquirit un compromís amb el govern de Mariano Rajoy i els seus votants.Una exposició que ben segur s’haguera pogut resumir en alguna cosa així: “Senyors, a mi em contractaren per a fer açò i ara, per una raó o per l’altra, no puc portar-ho endavant, així que me’n vaig”.

Rara avis de la política que hauria de servir d’exemple. Algú recorda cap ministre que diguera “he comés un error” o “no he sabut fer allò” i es retire?

D’acord amb la doctrina del Partit Popular i seguint el recurs d’inconstitucionalitat presentat pel PP davant del Tribunal Constitucional, Gallardón havia assumit personalment la reforma d’una llei que entenia que havia d’estar sota la supervisió del Ministeri de Justícia. Consideracions polítiques i ideològiques a banda, el govern de Mariano Rajoy ha posat per davant dels compromisos adquirits amb el propi Gallardón, que entenia que era la seua feina traeura endavant esta llei, i amb qui els va donar el seu vot, càlculs electoralistes futurs. Ara caldrà vore si retirar l’avantprojecte resta més vots que haver seguit endavant amb la reforma.

Un pot dimitir o, valga l´ús incorrecte del verb, “ser dimitit”.

Ah, i va acceptar preguntes del periodistes a la roda de premsa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s