premsa generalista en valencià

Des del silenciament de Canal 9 i Ràdio 9, Valéncia trova a faltar l’aposta dels seus mitjans de referència, especialment impresos, per la llengua pròpia.

En l’ADN dels mitjans de comunicació es trova des del seu naixement no sols la tasca d’informar sino també la de formar. Està qualitat no pot ser oblidada. Moltes generacions aprengueren a llegir seguint amb el dit els grans titulars dels diaris.

Esta vessant formativa pren especial força quant a l’ús correcte i adequat d’una llengua, aixi com la seua difusió. Llengues d’ús més estés, com el castellà, o llengües pròpies d’un determinat territori, com el valencià. Ahí estan les conseqüències que podria tindre per al valencià el tancament del seu principal mitjà de difusió, l’ens RTVV, del qual el mes que ve es complirà un any.

En este context, esta vesprada es presenta l’edició catalana del diari El País, una aposta, segons la mateixa redacció, “informativa i per la llengua catalana”. És a dir, es trovem amb un mitjà de referència que aposta por la llengua pròpia.

Des del silenciament de Canal 9 i Ràdio 9, Valéncia trova a faltar l’aposta dels seus mitjans de referència per la llengua pròpia. El valencià està present a suplements com Postdata o mitjans de menor implantació però cal anar més enllà. Las Provincias i Levante-EMV, dos dels diaris de referència a la Comunitat Valenciana, haurien de fer una aposta decidida per la llengua si no volen oblidar el seu compromís formatiu i amb el poble valencià.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s