coentor

Coentor és una paraula que si no existira s’hauria d’inventar. Si no, com calificaríem el tifo que proposava la Curva Nord?

Qui anava a dir que gràcies a l’alcadessa de València, Rita Barberà, hem viscut al llarg d’esta setmana un interessant debat lingüístic al voltant de la famosa paraula de nova creació.

Els debats i discussions al voltant de la llengua pròpia sempre són enriquidors i apassionants així que paga la pena afegir-hi una reflexió esta vegada sobre una paraula tan valenciana com coentor però que, de vegades resulta difícil definir. Ho intentarem, per tal que ningú se senta ofés, amb els diccionaris de l’AVL i la RACV.

L’AVL a la tercera acepció definix coentor com cursileria, vulgaritat”. La RACV va un poc més enllà i també com a tercera acepció diu “cursileria, afectació, mal gust”. Tenim així dos definicions que però per a qui està acostumat a l’ús de coent, coenta i coentor queden pobres. Coentor i la resta és una d’eixes paraules que ningú sabria definir però que tothom reconeix quan veu alguna cosa que mereix eixa calificació.

I el tifo que la Curva Nord, la grada d’animació de Mestalla, proposava per al partit contra la Reial Societat és una d’eixe coses. La màxima expressió de la coentor a la valenciana.

Foto: Las Provincias

Sembla que el Valencia CF ha optat, raonablement, per no autoritzar-lo aduint raons de pes en un comunicat. Entre d’altres, la incoveniència de mesclar futbol amb sentiments religiosos.

Sense dubtar de les conviccions religioses dels membres de la Curva Nord i la seua devoció per la nostra Patrona, de segur que la Mare de Déu estarà més conenta si de tant en tant se li fa una visita a la Basílica o s’ajuda a les moltes obres de caritat que es fan en el seu nom.

One thought on “coentor

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s