eleccions a la ràdio municipal de Torrent

El dia després de les eleccions locals, la Ràdio Municipal de Torrent ha dedicat tres minuts als comicis, en el principal programa del matí, que dura més de dos hores

Amb els companys tuiteros de #24MTorrent i #porra24MTorrent (salutació especial) ho tenia tot enllestit per a viure des de la distància una jornada electoral que tots apuntaven com a històrica -i que així s’ha confirmat- però trobava a faltar el calor de la ràdio, indispensable al meu parer quan es tracta de fer periodisme del bò.

Reflexionant en la proximitat que caracteritza este mitjà vaig pensar en la Ràdio Municipal de Torrent i vaig preguntar a través de Tuiter si el diumenge oferien cap tipus de programació al voltant de les eleccions. No vaig obtindre resposta. La qual cosa em va extranyar perquè a altres consultes sí que havien respost en el passat.

A hores d’ara he d’entendre que el diumenge les eleccions no hi van tindre cabuda. Reconec que no ho sé. La situació és la que és i les limitacions, les que són. Fins i tot, es comprén.

Però este migdia, cansat dels anàlisis desde Madrid i Barcelona i amb el sentiment de “vull alguna cosa més” després de repasar la premsa regional i les teles i ràdios valencianes disponibles a través d’Internet -amb bona cobertura de l’àrea metropolitana en alguns casos- he vist que la Ràdio Municipal de Torrent penjava a Internet el programa Hui a Torrent, diguem-ne el programa de referència dels matins a la ràdio. Ahí trobaré el que busque, he pensat.

@TorrentRadio

Dos hores i tretze minuts dura l’arxiu que es pot escoltar ací mateix. Doncs bé, el temps dedicat a les elecciones municipals que han tingut lloc 24 hores abans a la ciutat és de poc més de tres minuts sumant la portada i dos butlletins horaris (1′ 35”; 45″ i 52″). Tants vots, tants escons i el possible pacte PSPV – Compromís. Punt. Ni interpretació, ni anàlisi, ni tan sols una declaració.

Si no escoltem la reacció dels possibles futurs governants de Torrent o qué en pensen els ciutadans a la ràdio del poble, on els anem a escoltar? On esperem que gent amb més o menys domini del tema aporte les claus per a interpretar els resultats locals? A La Sexta? A la Ser? A Levante Tv, que prou fa amb tractar de recorrer tota la comarca i més enllà?

I de les resultats a les Corts Valencianes, ni rastre. Això sí, hem sabut que tal dia com hui de l’any 2004 Paul Mccartney començava una gira a Espanya i que hui és el dia de l’orgull friki.

Governants de la ciutat presents i futurs: tinguen açò en compte i posen-hi solució. Els torrentins mereixen una ràdio municipal en el sentit més complet del concepte.

Atenció, esta crítica no es dirigeix cap a ningú en concret, ni busca culpables ni atacar la persona de ningú, conscients com som tots de les dificultats econòmiques i de personal i del bon treball que s’està fent amb colectius com Adisto o Laura Vicuña. Però això no pot ser obstacle per a posar damunt la taula un problema que ja dura.  Al periodisme local es molt important la font informativa “oficial”, com no podria ser d’altra manera, com a motor de l’activitat a nivell local. Però cal anar un pas més enllà.

Cal insistir. No es tracta de criticar, més bé, d’encoratjar qui corresponga per dotar a la ràdio municipal, el mitjà de proximitat per excelència, de la força i la potència que mereix i que de sobra pot assolir.

Com a ciutadà de Torrent que excerceix de torrentí allà on va -els meus amics de fora de la ciutat poden donar fe d’això- si Torrent té categoria per a tindre un equip de futbol a segona divisió -que en té, faltaria més- més encara en té per a tindre una ràdio municipal a la qual els veïns puguen acostar-se quan necessiten informació, interpretació, opinió, pluralitat, música, entreteniment, cultura, esports i tot el que en ella puga cabre donades les actuals possibilitats que ofereix la tecnologia.

Els ho demane com a apassionat d’este mitjà però, principalment, com a veí de la ciutat.

Nota al peu: no sóc gens fan d’escriure en primera persona però, de vegades, hi ha motius sobrats.

Et convide a seguir les publicacions i compartir-les. Els comentaris s’agraïxen i les crítiques, més encara, perque ajuden a millorar.

3 thoughts on “eleccions a la ràdio municipal de Torrent

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s