el Twitter de Torrent

Vista de l’Auditori. Foto: Ajuntament de Torrent.

Vora una dècada després del naixement de Twitter i cinc anys després, més o menys, des que s’estenguera el seu ús, la xarxa social del pardalet encara té una cosa pendent: una definició. Una descripció més o menys precisa que diga, sobretot a qui no té en ella un perfil i mai ha piulat -així de bonic sona en valencià escriure un tuit- per a què dimonis servix l’aplicació. La dificultat ve especialment perquè cadascú la fa servir d’una manera. Hi ha qui només s’informa a tall de llista de titulars dels principals mitjans. Hi ha també qui està a l’aguait de què fan els seus ídols esportius o de la televisió. Usuaris passius hi ha milers. Alguns conten -de vegades, massa- el seu dia a dia. I altres fan un pas endavant i es llancen a la interactuació, a les opinions, als debats i a les animades conversacions al voltant d’un gran ventall de temes.

Com l’autodenominat lobby torrentí a Twitter. Un grup al qual tots esteu més convidats a unir-vos si no ho esteu ja per comentar l’actualitat local, naturalment, mitjançant les etiquetes que agrupen temes. L’última va ser #TaizéaTorrent a l’abric de la qual molts veïns van poder compartir experiències al voltant de l’arribada i l’acollida amb famílies de la ciutat de milers de jóvens vinguts d’arreu d’Europa per a participar a esta trobada cristiana. #TaizéaTorrent va ser la demostració definitiva que als torrentins els cal poc per mostrar al món el millor de la terra. Twitter es va omplir d’estrangers posant als peus de la Torre, a la porta de l’església arxiprestal o a punt d’empassar-se una cassola d’arròs al forn.

Abans d’això, el dia de les eleccions nacionals, l’etiqueta #Torrent20D va recollir un animat i ric intercanvi de tuits. Igual que #25MTorrent ho va fer a les autonòmiques i municipals. Les dos van ser la concreció en estes cites del general #PolíticaTorrent. Això sí, sempre amb cordialitat, educació, bon humor i no sempre sobre l’actualitat política. Només cal una ullada a #MarcaTorrent per vore allò tan bo que tenim a casa i les fites dels nostres veïns arreu del món.

Twitter té no obstant una peculiaritat. Més sovint del que seria raonable les reaccions a una notícia acaben per obtindre més i més ràpida difusió que la mateixa notícia. Per Twitter es possible assabentar-se que a Torrent ha nascut una plataforma en defensa “de les senyes d’identitat” la primera acció de la qual va ser una recollida de firmes en la plataforma Change.org per a que l’Auditori no rebera el nom de Vicent Torrent, a qui s’acusa de “pancatalanista”. Llavors calia una ràpida lectura per conéixer la proposta duta ja a terme per a que la principal infraestructura cultural de la ciutat reba el nom del fundador d’Al Tall, referent innegable arreu del món de la música i la cultura valencianes. Si la proposta és o no convenient o si hi ha torrentins igual de mereixedors d’este honor -que n’hi ha, gràcies a Déu- és un molt bon tema per a iniciar-se als debats tuiters..

Article publicat a l’edició 52 de Torrent Informatiu, corresponent al mes d’octubre.

Et convide a seguir les publicacions i compartir-les. Els comentaris s’agraïxen i les crítiques, més encara, perque ajuden a millorar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s