jo vull canal 9 i la ràdio de Torrent

Digerint encara les celebracions per un premi de loteria, ve al cas que hi ha un vídeo a Youtube en el qual una dona assegura que tant li fa que li toque o no un premi gros, que ella el que vol és Canal 9. És més, no és que li agradaria que tornara la tele sinó que “la necessita”. El vídeo en qüestió té uns tres anys i coincideix amb el tancament i la forçada fosa a negre de novembre del 2013. Hui nosaltres també podem dir, en el context de les celebracions de la loteria al nostre poble, que necessitem Canal 9, qui ho dubta, però més encara, que necessitem que torne la ràdio municipal de Torrent.

En la voràgine festiva del dia 6 de gener amb mitjans locals, comarcals, regionals i nacionals fent-se ressò d’un esdeveniment -en este cas no flatulent- que tornava a posar Torrent al centre del mapa informatiu, es van trobar a faltar estos dos mitjans que haurien de ser de referència. D’una banda, la ràdio i la tele públiques dels valencians. No pot ser que a Morella, Vinaròs, la Font de la Figuera o Alcoi hagen de conéixer per Telecinco, TVE o La Sexta que la germandat del Sant Sepulcre de Torrent ha repartit el primer premi del sorteig de Reis.

De la mateixa manera, tampoc pot ser que un any i mig després d’apagar-se la ràdio municipal, les ones locals encara continuen mudes. És urgent. La ciutat necessita un mitjà propi i plural que vaja, això sí, més enllà de les festes i el folklore, que forme i informe. Torrent necessita un espai en valencià i plural de diàleg i debat que siga un referent informatiu per al veïnat. El teixit comercial i associatiu ha de recuperar este imprescindible altaveu. Aprenent dels errors comesos i amb voluntat de tots els actors implicats de segur que la nova ràdio municipal assoliria nivells d’audiència acceptables.

Gener és temps de propòsits. Així doncs, que la necessària ràdio municipal de Torrent, una ràdio dels torrentins, feta per torrentins i per als torrentins no es quede al calaix dels propòsits mai complits al nou any, al costat del gimnàs on s’apuntàrem i mai anàrem, del curs d’anglés al qual ens matriculàrem i al qual mai participàrem i del primer número del col·leccionable de punt de creu que compràrem però que no continuàrem.

Article publicat a l’edició 68 de Torrent Informatiu.

Et convide a seguir les publicacions i compartir-les. Els comentaris s’agraïxen i les crítiques, més encara, perque ajuden a millorar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s